Minni – Suuri rakkaus


Kovin on kiireinen ja tulos tavoitteinen elämä. Harrastuksemmekin muuttuvat sellaiseksi vääjäämättä vaikkei se liene kuitenkaan itse asia. Itse toivoisin muistavani pitää linjani eli ei vain järjellä vaan myös suurilla tunteilla. Rakkaudesta koiriin ja harrastukset voimia tuomaan, ei niitä viemään.

Ei koiria tunteilla jalosteta, sen ymmärtää jokainen vaan jokaiselle suotakoon omat polkunsa omannäköisiin päämääriin.

Meidän yksi tavoite on ollut ja tulee olemaan korkean sukusiitoksen purkaminen. Näin toimimalla haluamme lisätä elinvoimaisuutta, pienentää perinnöllisten sairauksien kertautumista ja saada yksilöitä joilla on jatkossakin mahdollista jatkaa sukua.

Minni on sellainen Rakkauspentu. Suuria tunteita alusta loppuun ja Minnillä tuo rakkaus on suurta edelleenkin vaikka onkin jo aikuisuutta kohden menossa huimaa vauhtia.

Aika menee vain niin kamalan nopeasti, jonnekin katosi pian sen vaaleanpunakuonoinen pentu joka jo syntymähetkellä tuntui omalta. Minni on sellainen koko perheen lellikki ja rakkaus. Pentuikänsä Minni vietti tiivisti mukana ollen aina siellä missä mekin. Uimaranta villeine leikkeineen olikin yksi niistä hauskimmista paikoista. Syksyn saapuessa aloimme kulkea metsissä visusti varoen törmäämästä hirviin.

Lintuja me etsittiin ja niitä hienosti Minni haukkuinkin. Hauskaa oli monesti seurata kuinka kantoihin sotkeutuva koiran alku haukkui teeriä karkonkin jälkeen. Nopeasti kasva nuori kulki ensimmäisen talven Sinin kanssa koirakerhossa oppien tapoja ja temppuja. Sini onkin opettanut useita ihan Toko-kokeisiin kuuluvia liikkeitä. Minni rakastaa myös saalisleikkejä joten se on helppo motivoida liikkeisiin.Nyt kuluvana syksynä 2008 olemme saaneet myös lukuisia hienoja tilanteita metsässä. Lintukokeiden 1. tulos Sinin ohjaamana Junnuhaukuissa on yksi niistä. Samoin sijoittuminen 3. Laikojen Lintu SM-kisoissa tasaisilla kärkituloksilla oli niin ikään myös hieno hetki itselleni. Markon karhunmetsästystilanteet Minnin haukkuessa karhua ovat olleet myös hetkiä joita varmaan jokainen metsästäjä odottaa jos metsästää suurriistaa. Hirviin on saatu kosketusta ja metsästyksen alkua odotellaan innolla. Kuinka Markon ja Minnin silloin käy? Tosin Ilomantsin hirvilupien ollessa vähäisiä ei suuria kaatomääriä tarvitse odottaa, mutta jospa se tärkeä ensimmäinen saataisiin aikaisiksi.


Suunnitelmissa on tänä syksynä vielä käydä kokeissa hirven merkeissä jos kykyjä alkaa siinä määrin ilmetä. Lintukokeissakin ehkä vielä kerran jos siltä tuntuu, tosin ensi syksynä on hyvä jatkaa tästä. Näyttelyt saavat odottaa vuoden 2009 puolelle. Ja tulevaisuuden suunnitelmissa on myös astuttaa Minni vuonna 2009 tai 2010 riippuen tilanteesta. Urosta kyseiseen tehtävään mietitään.


 

© Soidinahon kennel

Copyright ©2019 Soidinahon.com, Kaikki oikeudet pidätetään